Borvidék
Tokaj
Terület
14,6 ha
Szőlőfajták
Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kövérszőlő
Dűlők
Rány dűlő 4.4 ha, Szent Mihály dűlő 10.2 ha
Talaj
Főként andezit, szalagos riolit és ezeknek tufái, illetve egy nagyon kis részen nyiroktalaj.
Borkészítés
reduktív és hordós borkészítés egyaránt
A birtokközpont Erdőbénye szívében az 1650-ben épült Budaházy Fekete Kúriában található. A család 1996-ban újította fel az épületet, majd megalapította 2012-ben a borászatot. A Család álmainak megvalósítása közben mindíg a fenntarthatóság és a természet tisztelete jelentette a legfőbb irányvonalat, így a kezdetektől BIO művelést alkalmazunk és borainkat mesterséges adalékanyagoktól mentesen készítjük. 2018-tól hivatalosan is BIO minősített a borászat. 2020-tól pedig a birtokközpontban a Kúria Bisztró megnyitotta kapuit, ahol természetes helyi alapanyagokból készült bisztró ételekkel várjuk a vendégeket a csodálatos erdőbényei borok mellé. Borok készítése közben elsősorban a szőlő fajtajellegének, gyümölcsösségének megőrzése a fő célunk. A borok nagyobb százaléka tartályban erjed és érik, teljesen reduktív körülmények között. Ez mindig a végleges tétel alapját képezi és ebbe házasítjuk bele 220l-es zempléni szerednyei hordóban ért, vagy esteleg abban is erjedt részt. Így ízében egy rendkívül komplex, de illatában mégis reduktív frissességet fiatalos jegyeket hordozó borokat kapunk. A borok készítése során fő célunk, hogy a lehető legkevesebb beavatkozással, a legtermészetesebb formában kerüljenek a borok a fogyasztókhoz.